Kranio-Sakral Terapi 

Kranio-Sakral Terapi sænker kroppens stressniveau og kan afhjælpe følgevirkninger af slag, hjernerystelse, piskesmæld, stress, sygdomsforløb, dårlige arbejdsstillinger og smerter.

Kranio-Sakral Terapi er en blid og dybtgående behandlingsform, hvor terapeuten diagnostiserer klientens problematikker, og arbejder med kroppens egne ressourcer for at påvirke kroppen til selvhelbredelse.

Behandlingsformen udspringer fra en osteopatisk (manuel medicinsk) metode, der har dokumenteret en bevægelighed mellem kranieknoglerne. Disse opdagelser førte til skabelsen af en række teknikker, som blev en del af den osteopatiske behandlingsform.

Behandlingen går ud på at løsne spændinger i bindevævsmembranerne inde i hovedet, eller bindevævet omkring rygmarvens nerve, der muliggør en dyb, varende afspænding af musklerne i nakken og ryggen som hæfter til hvirvlerne.

Kranio-Sakral Terapien arbejder med knogler, membraner (hjernehinder), cerebrospinal væske (hjernevæske), muskler, bindevæv og organer, som har indflydelse på nerve-, hormon- og immunsystemet. Kranio-Sakral terapi systemet er med til at støtte fysisk op om hjernen og rygmarvens nerver. Hjernevæsken fungerer som en hydraulisk støddæmper som beskytter hjernen, men den er også nødvendig for, at hjernecellerne kan få næring og udskille affald.

Kranio-Sakral terapi hjælper kroppen til en bedre holding, og medvirker til en reduktion af smerter.

Hvad kan behandles med Kranio-Sakral Terapi?

Kranio-Sakral Terapi kan have en gavnlig virkning på flere lidelser som f.eks.:

  • Hovedpine/migræne
  • Piskesmæld
  • Stress
  • Angst
  • Muskelspændinger
  • Ryg- og nakkesmerter
  • Søvnbesvær
  • Hormon ubalancer
  • Bækkenløsning

Behandling til børn og spædbørn

Nænsom behandling, godt mod uro, koncentrationsbesvær, stress og angst.

Børn med ADHD og autisme. Der er bhandling direkte målrettet til børn under 7 år, og behandlingen er af kortere tid.

Spædbørn kan have skævheder i krop og kranie efter hvordan de har ligget i livmoderen, eller fra tryk ved fødslen, som kan rettes op

Kranio-Sakral terapi menes også at kunne forbedre bidfunktion, samt regulere tændernes placering, ved at give kæben mulighed for at komme på plads.

Bindevævsmassage og Triggerpunkt behandling

Ofte kombinerer jeg en kranio sakral behandling med bindevævsmassage og triggerpunktbehandling af spændinger  og ondt i muskler og led

Ultralydsbehandling

Ved sportsskader, ansigtsbehandling.

- Bonebending: 

Behandling af led og knogler

- Ansigtsreflexologi: 

En naturlig ansigtsløftning, som virker meget afslappende.

Hvordan foregår en behandling med Kranio-Sakral Terap

Behandlingen indledes med en samtale om klientens formål med behandlingen og eventuelle problematikker.

Efterfølgende ligger klienten på en briks, mens behandleren løsner op for spændinger og blokeringer, særligt omkring hovedet, rygsøjlen og bækkenet, hvor behandleren trykker nænsomt på særlige punkter. En behandling varer ca. 1 time.

Enkelte gange er én kranio-sakral terapeutisk behandling nok, dog må der påregnes flere behandlinger ved længerevarende problemer og/eller smerter.

Seneste kommentarer

Del siden